• 0 Mijn Kazou

  Er werd geen profiel met het opgegeven e-mailadres en/of wachtwoord teruggevonden. Probeer opnieuw of klik op 'Wachtwoord vergeten?'. Opgelet: profielen uit onze vorige website (vakanties t.e.m. paasvakantie 2017) zijn niet meer bruikbaar.


  Loading...
  uitloggen
 • Vrijwilligers

  Elk jaar trekken duizenden vrijwilligers tijdens de vakanties naar binnen- en buitenland als monitor, kookploeg, verpleegkundige, ... om onze vakanties te begeleiden.

  Ook tijdens het jaar kunnen we steevast rekenen op enthousiaste vrijwilligers voor de organisatie van allerlei activiteiten, het opzetten van vormingen en het meebouwen aan en meemaken van de beweging Kazou.

  De monitoren

  De monitoren zijn de hoofdspeelvogels van elke vakantie. Ze bereiden alle spetterende activiteiten voor en leiden ze in goede banen. Ze zijn er de hele tijd voor alle kinderen en zorgen voor de animo! Voor de jongste vakantiegangers is er minimum één begeleider per 8 kinderen aanwezig, en voor de grotere wordt er één per 10 of 15 voorzien.

  De vakantieverantwoordelijke

  Naast de monitoren gaat er ook steeds een vakantieverantwoordelijke mee. Dit is een monitor met meer ervaring en hij of zij heeft ook extra vorming gevolgd. De vakantieverantwoordelijk leidt de vakantie in goede banen en houdt bij alles een oog- je in het zeil.

  De co-animator

  Jongeren met een beperking willen ook moni zijn bij Kazou. Daarom werken we aan een animatorcursus voor iedereen.

  Wil je er graag meer over weten? Klik hier voor meer informatie.

  De kookploeg

  We hebben ook vaak een kookploeg ter plaatse. Die is vooral in de weer met de potten en pannen (en wat er in hoort). Daarnaast zijn ze een beetje de duivels-doen-al van Kazou: ze lossen alle kleine praktische zaken en probleempjes op.

  De verpleegkundige

  Er gaan ook verpleegkundigen mee op vakantie, vooral op onze Jomba-vakanties. Zij staan in voor de dagelijkse verzorging, nemen verpleegkundige taken op zich en draaien moeiteloos mee in het vakantiegebeuren.

  De ski-instructoren

  De ski- en snowboardlessen op onze wintervakanties, worden verzorgd door gebrevetteerde ski-instructoren van Kazou of van de plaatselijke skischool.

  Word vrijwilliger!

  Wie monitor wil worden of monitor is bij Kazou kan binnen de organisatie terecht voor tal van cursussen die al dan niet tot een attest van de Vlaamse Overheid leiden. Naast deze cursussen zijn er ook nog verschillende vakantiegerichte vormingen of specialisatiecursussen doorheen het jaar. Dit is anders in elk verbond, als actieve Kazouvrijwilliger word je hier zeker van op de hoogte gehouden.

  Voel jij je geroepen om als vrijwilliger mee te gaan op een Kazou-vakantie?

  Interesse om mee te gaan als verpleegkundige of ski-instructeur?
  Laat je gegevens achter en we nemen contact met je op.

  Sta je liever achter de kookpotten?
  Ook als lid van een kookploeg kan je mee op Kazouvakantie.

  Of zit je met een specifieke vraag?